Меню
Your Cart

Биофийдбек

Биофийдбек

Какво е Биофийдбек?


Биофийдбек е научно доказан метод, който дава възможност на човек да се научи да разпознава и повлиява своите неосъзнавани психо-физиологични процеси, за да подобри своето здраве, работоспособност и концентрация на вниманието. Чрез сензори, електронна апаратура и софтуер се измерват и онагледяват незабавно промените в кръвоснабдяването на мозъка, сърдечния и дихателния ритъм, изпотяването, мускулното напрежение и други параметри, отразяващи концентрацията на вниманието, нивото на стрес и тревожност, балансът между изразходването и възстановяването на енергията в организма. Промените в тези процеси се онагледяват в разбираема и забавна форма за човека, който се тренира с биофийдбек - обичайно под формата на промени в анимации, графики, филми или компютърни игри.


За кого е Биофийдбек тренинга?


Използва се като съпътстваща терапия при деца с хиперактивност, аутизъм, обучителни затруднения, проблеми с вниманието. При възрастни с хроничен стрес, депресия, високо кръвно, нарушения на съня, след инсулт и други мозъчни травми, генерализирана тревожност, хронични болки, зависимости, мигрени, раздразнени черва и други.


 Продължителност на терапията с Биофийдбек


Продължителността на тренировките зависи от конкретния биофийдбек метод и съпътстващите заболявания, но като цяло варира от 4-10 до 20-40 сеси.

There are no products to list in this category.