Меню
Your Cart

База

Центърът разполага със специализирано оборудвани, просторни помещения: логопедични и психологични кабинети, сензорна стая, зала за ерготерапия и зала за групови занятия. Работим със съвременни техники, компютърни програми и оборудване. Помещенията отговарят на всички хигиенни и епидемиологични изисквания! Базата е с достъпна архитектура, извън зоните за платено паркиране. Разполага със свободни паркоместа. Занятията, индивидуални или групови, се провеждат след предварително записан час!

Сензорната стая е специално организирана среда, състояща се от  различни видове стимули. Те въздействат върху сетивата - зрение, слух, обоняние, осезание и равновесие. Този комплексен ефект върху всички сетива влияе върху нервна система. Постепенно се активират и синхронизират всички сетивни потоци, чрез стимулиране на различни сетивни органи. Ефектът върху  детето е  релаксиращ, тонизиращ, стимулиращ, възстановяващ. Следователно сензорната стая не само допринася за постигането на релаксация, но също така позволява да бъдат активирани различни функции на централната нервна система. Тя влияе благоприятно върху деца с тревожност, свръхвъзбудимост, хиперактивност и др. Създава се настроение и усещане за безопасност. Цели се възстановяване и поддържане на психоемоционалния баланс.

Сензорната стая се използва и  за провеждане на развиващи упражнения.

Сесиите провеждани в нея водят до подобряване на психическото и физическо състояние на детето.

Залата по Ерготерапия разполага с  различни типове люлки, хамаци и батут, подходящи за  вестибуларна стимулация, разнообразни упражнения от динамичен седеж и подобряване на усещането на тялото в пространството. Разнообразните меки модули, тунели и стени за катерене са свързани със стимулиране на различни движения, свързани с грубата моторика, подобряване на мускулния тонус и моторното планиране. Шведската стена и наклонената равнина се използват, с цел увеличаване на мускулната сила и издръжливост, контралатералните движения и билатерална координация. Различни балансиращи дъски и бордове, гумени релефни изпъкналости, терапевтични топки – за подобряване на баланса и поддържането на равновесие. Налични са тежести за ръце и крака, тежки елеци и одеяла, които подпомагат процесите на регулация при децата, правят ги по-спокойни и организирани. Залата разполага с разнообразни игри и приспособления за развитие на уменията за фина моторика; конструктори, мозайки, пъзели; игри за вгнездяване, нанизване, залепване, изрязване; плюшени и дървени играчки; големи дъски за рисуване и писане.


There are no products to list in this category.