Меню
Your Cart

За нас

Нашият екип работи заедно от 2006 година. Към него във времето се присъединиха млади специалисти. Екипът ни е съставен от логопеди, психолог и ерготерапевт. Дейността ни е свързана с консултиране, диагностика, терапия на нарушенията при деца и възрастни. Провеждаме индивидуални и групови занимания. Целта ни е личностно развитие, преодоляване на затрудненията, усвояване и усъвършенстване на различни умения. Използваме класически и иновационни методи в терапията.

През тези години Центъра си сътрудничи със специалисти от други центрове.Какво означава нашето име?


На Български често превеждат Логос като „Наука“. Но трябва  да уточним, че Хераклит я използва в тази насока, но по-скоро, като „Принципи“ (Научни принципи и закони).

Логос, също означава „Логика“,  „План“ или „Идея“, които създаваме с разсъжденията си.
В Библията думата Логос е преведена, като „Слово“.  В Библията се казва, че първоначално било Словото и чрез него всичко е създадено.

λογος (логос) — Слово
Логос (Слово) – в класическата Гръцка философия се отнася за универсалната божествена логика. Логосът е една вечна и непроменлива истина, съществуваща от времето на творението. Във Укипедия четем, че Логос първоначално означава „основа“, „мнение“, „очакване“, „слово“, „реч“, „логика“.

Какво означава нашето лого?

         
Слънцето – жизнена сила, която позволява на всичко да вирее и расте. Изобразява се като символичен център на космоса. Като източник на топлина, слънцето символизира жизнеността, като източник на светлина – олицетворява просветлението.


Спиралата – древен символ на енергията и на ритъма на живота, на новото начало и безсмъртието.


Лъчите - цветовете на лъчите са различни, така както всяко дете е различно по своята същност.